Om Mia

Om Mia


Jag kan tacka hästen för att jag är zonterapeut.

Stress.

Dygnet har inte 36 timmar

Sedan 2013 driver jag mitt företag: Mia Zonterapi


Varför zonterapi?


Jag kan tacka hästen för att jag är zonterapeut. I och med att jag fick lite ont i ryggen efter att ha blivit avkastad av min häst, och efter mycket tjat från mormor (som fick zonterapibehandlingar regelbundet) - testade jag zonterapi. Efter tre behandlingar var jag helt återställd.

Wow, tänkte jag. Zonterapi är det jag vill syssla med. Två år senare, 1992, blev jag diplomerad zonterapeut. Det var inte riktigt läge att bli egen företagare då och trots att jag hade basmedicin i mitt bagage, ansåg jag att det var något som saknades. Jag ville ha mer erfarenhet angående hälsa respektive ohälsa. Därför utbildade jag mig till undersköterska med inriktning akut sjukvård och arbetade några år på sjukhus.
Lärda läxor

2005 blev jag diplomerad massör. Det var först 2007 som jag vågade starta eget. Efter ett par år, ville jag återigen bredda mitt yrke som zonterapeut, så jag lade företaget åt sidan några år för att läsa fristående kurser inom kommunikation, psykologi, statsvetenskap och folkhälsovetenskap på högskola.

Helt plötsigt blev min pappa svårt sjuk. Stressen kom. Fastän jag arbetar med hälsa, så borde jag vetat bättre eller hur? Jag hade inte tid att ta det lugnt. Så jag ignorerade kroppens signaler.

Det var inte förrän utslagen kom som jag drog i handbromsen. Läkaren konstaterade stress. Ordinationen blev vila.

Detta gjorde att jag fick insikten om hur viktigt det är att lyssna på kroppens signaler, viktigheten att ta det lugnt. Dricka vatten. Reflektera och prioritera.

 


Mia Zonterapi

Och 2013 startade jag mitt företag: Mia Zonterapi. På den vägen är det. Och jag älskar det. Jag är tacksam över att få hjälpa mina klienter att må bättre.


Att göra skillnad - se framsteg - dina framsteg - är mitt mål. Jag sätter din hälsa i fokus. Jag tar mig tid.Därför zonterapi.Jag hälsar Dig hjärtligt välkommen!
Referens

 

"Mia är otroligt kunnig i hur kroppen fungerar.

Hon utstrålar ett lugn som gör att man totalt slappnar av under behandlingen. Efteråt känner man bara att ta det lugnt, det är ju bevis på att behandlingen gjort nytta.

Rekommenderar verkligen hennes behandlingar!"

Birgit Andersson

Copyright. Alla rättigheter reserverade. Mia Zonterapi. Oktober 2019.